Sari la conținut

Efortul de ajutorare la inundațiile din Virginia de Vest

În doar câteva ore, pe 23 iunie, furtuni puternice au lovit statul Virginia de Vest aducând precipitații torențiale. Nivelul apei acumulate de peste 20 centimetri a condus la inundații dezastruoase în cea mai mare parte a statului. Precipitațiile au determinat creșterea nivelului apei râului Elk – un râu major din Virginia de Vest – la peste 10,2 metri, depășind recordul anterior de 9,9 metri stabilit în 1888. Mii de case și alte clădiri au fost distruse, deteriorate sau chiar complet spălate de torenți. Și cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața. Multe dintre zonele afectate au avut utilitățile întrerupte (apă, gaz, electricitate). Optzeci la sută din stat se afla în stare de urgență.

Imediat, pe 26 iunie, voluntarii Societății Mondiale Misionare Biserica lui Dumnezeu din statele vecine au răspuns situației din Virginia de Vest pentru eforturile de ajutor în caz de catastrofe. Însă după ce au văzut amploarea distrugerii și-au dat seama că au nevoie de mai mult ajutor. Mai mult de 260 de voluntari au decis să-și petreacă week-ul de Ziua Independenței, ajutând la curățarea orașului Clendenin, VV. Voluntarii s-au deplasat din ușă în ușă, în grupuri mici, înlăturând noroi, resturi, pereți deteriorați de apă și alte materiale din case, depozitându-le de-a lungul străzilor, astfel încât echipajele de gunoi să le poată colecta și îndepărta mai târziu. Ceea ce le-ar fi luat proprietarilor săptămâni sau chiar luni, voluntarii au reușit să termine rapid, lucrând în grup.

De asemenea, voluntarii Bisericii lui Dumnezeu au ridicat corturi de campanie, unde au servit un prânz consistent; au oferit, de asemenea, gustări victimelor inundațiilor și altor voluntari; au distribuit alimente neperisabile, apă potabilă, articole de curățenie, de igienă, jucării, scutece și alte bunuri; au organizat chiar și activități distractive pentru copii, ca pictarea fețelor.

Urmare eforturilor de ajutorare, un rezident din Clenden a trimis un mesaj voluntarilor Bisericii lui Dumnezeu:

„Aș dori să-mi exprim cele mai sincere mulțumiri pentru tot ajutorul oferit de grupul dvs. victimelor inundațiilor din Clendenin VV în acest weekend. Sunt un vecin voluntar care a avut „plăcerea” de a se tăvăli în noroi și duhoare împreună cu unul din grupurile voastre, în timp ce curăța subsolul și garajul inundat al unei familii … Mirosea atât de rău încât nu puteam să fiu la subsol decât pentru o scurtă perioadă înainte de a rata aproape de trei ori masa de prânz, dar oamenii voștri au îndurat și au făcut o treabă minunată. Știu că locuitorii pe care i-ați ajutat apreciază prezența voastră acolo mai mult decât pot exprima. De asemenea, am primit de la grupul vostru, cel mai bun hot-dog pe care l-am mâncat vreodată; topping-ul a fost excelent. Vă rog, trimiteți-mi rețeta. Încă o dată, vă mulțumesc foarte mult.”

Într-un moment în care locuitorii erau copleșiți de pierderi, durere și muncă care părea fără sfârșit înaintea lor, voluntarii Bisericii lui Dumnezeu au adus brațe de muncă. Și, mai important, au adus speranță victimelor prin dragostea Mamei Cerești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *