Sari la conținut

Petrecerea de susținere Elohist – Lukso ng Puso, Lukso ng Dugo pentru pacienții cu talasemie

Elohiști din diferite părți ale Metro Manila și-au strâns mâinile, împărtășind dragostea lui Dumnezeu Mama pentru pacienții care suferă de talasemie, printr-o petrecere de susținere la Centrul Pulmonar Filipine, la 23 noiembrie 2015.

Conduși de UP, Elohiștii din PUP, UCC și NU au pregătit o serie de evenimente pentru pacienții cu talasemie, denumită Lukso ng Puso, Lukso ng Dugo pentru pacienții cu talasemie.

Elohiștii au dedicat întreaga lună noiembrie desfășurării campaniilor de sensibilizare. Ei au înființat standuri de informare în universități și au organizat o acțiune de donare de sânge pentru pacienți. De asemenea, au organizat o petrecere de susținere pentru pacienți și familiile acestora.

Thalassemia Major, cea mai severă formă de anemie, necesită transfuzii de sânge la fiecare două până la patru săptămâni. Practic, aceasta este o transfuzie de sânge o dată sau de două ori pe lună. Din acest motiv, pacienții cu talasemie pot suferi o supraîncărcare cu fier din cauza transfuziilor dese de sânge. Pentru a îndepărta excesul de fier din corp, pacienții trebuie să se supună unei terapii numite Chelarea fierului. Această terapie costă în jur de opt sute de pesos pe zi.

Lună de lună, părinții pacienților cu talasemie se tem de viața copiilor lor. Îngrijorați de unde și cum să obțină sânge și tratamente de chelare pentru a prelungi viața celor la care țin. Organizația înțelege stresul emoțional și încordarea pe care această boală le provoacă pacienților și familiilor acestora.

Așa că au pregătit o petrecere de susținere cu spectacole speciale, jocuri și cadouri pentru 25 de familii. În coordonare cu Centrul pulmonar Filipine și cu Balikatang Talasemia. Balikatang Talasemia este un grup de familii care luptă împotriva talasemiei. De asemenea, pe durata petrecerii, donatorii și-au întâlnit beneficiarii. Programul petrecerii și-a surprins paudiența.

A început cu un număr special de cântece și dans realizat de organizatorii înșiși. Pentru a continua ambiția amuzantă, câțiva membri au dansat pe ritmul Dansului Nucii de Cocos. Ulterior, au încurajat și au ghidat părinții copiilor cu talasemie să danseze cu ei. Un clovn angajat a produs râsete și zâmbite copiilor. După multă bucurie, programul a oferit alinare copiilor și familiilor lor. Un membru coreean a oferit o interpretare emoționantă a melodiilor “Unchained Melody” and “You Raise Me Up”.

Spectacolul a fost primit cu un „bis” atât de la voluntari, cât și de la familiile pacienților. Interpreții Elohiști The Sextet au prezentat, de asemenea, o frumoasă melodie numită “Right Now, Right Here”. Cântecul lor a încurajat copiii cu talasemie și familiile lor să găsească ocrotire în brațele Mamei Cerești. În cele din urmă, cu inima plină de bucurie, copiii au umplut o parte din perete cu toate dorințele păstrate în inimile lor. Pe măsură ce au găsit mângâiere cu Elohiștii, au reușit să găsească în sfârșit o stare de ușurare.

Dragostea Mamei radiază prin Elohiști

În ciuda vremurilor grele pe care oamenii le întâmpină în această lume, există un loc unde nu există lacrimi sau durere. Aceasta este Împărăția Cerurilor care ne așteaptă. Chiar mai mult, Mama Cerească locuiește cu noi pe acest pământ. Și ea face ca această lume să fie un pic asemănătoare cu cerul, plină de plăcere și dragoste. Scriind acestea în inimile și mintea lor, Elohiști speră să transforme această lume rece și sumbră într-una plină de iubire și bucurie care provine de la Mama Cerească. La 24 noiembrie, a doua zi după petrecerea de susținere, Centrul Pulmonar Filipine a invitat din nou organizația Elohiștilor, oferindu-le premii pentru a-și arăta aprecierea și mulțumirile.

„Am crezut că va fi o petrecere simplă, însă voluntarii de la Elohist au realizat un program copleșitor care inspiră, încurajează și dă speranță tuturor” comentează Liza Naranjo, medic pediatru și hematolog la Centrul Pulmonar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *