Sari la conținut

UN CERF invită Biserica lui Dumnezeu la Conferința la nivel înalt din 2017

La 13 decembrie 2016, Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu a devenit prima biserică care a fost invitată la o conferință la nivel înalt a Națiunilor Unite. Fondul central pentru intervenții de urgență al ONU (UN CERF) a găzduit conferința de angajament la nivel înalt din 2017, în cadrul căreia pastorul general al Bisericii lui Dumnezeu, Kim Joo-Cheol, a ținut un discurs și a prezentat biserica.

„Biserica lui Dumnezeu crede în Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama conform Bibliei și păstrează adevărul Noului Legământ stabilit de Isus Hristos”, a explicat pastorul general. „Biserica lui Dumnezeu, care are 2,5 milioane de membri în 175 de țări, a răspuns în mod activ diferitelor eforturi de ajutorare. Prin aceste activități, Biserica lui Dumnezeu a fost onorată cu premii din partea Statelor Unite și a președinților coreeni și, în acest an, Premiul Reginei pentru Serviciul de Voluntariat, împreună cu titlul de MBE [Membru al Ordinului de Excelență al Imperiului Britanic] din partea Reginei Regatului Unit. Toate aceste activități umanitare ale Bisericii lui Dumnezeu au provenit din inima Mamei.”

Pastorul general al Bisericii lui Dumnezeu, Kim Joo-choel, la conferința la nivel înalt a ONU CERF.

Pastorul general al Bisericii lui Dumnezeu, Kim Joo-choel, la conferința la nivel înalt a ONU CERF.

Pastorul general a vorbit unei audiențe de reprezentanți din 29 de țări. Secretarul General ONU, Ban Ki-moon, a deschis conferința, urmată de o discuție de nivel înalt, moderată de analistul CNN, Jake Tapper.

Grupul a inclus Subsecretarul General pentru Acțiuni Umanitare, Oficiul pentru Coordonarea Acțiunilor Umanitare și de Asistență de Urgență Dl. Stephen O’Brien, Ministrul Afacerilor Externe al Ugandei Excelența Sa Dl Sam Kahamba Kutesa, Ministrul Cooperării pentru Dezvoltare al Danemarcei Excelența Sa Ulla Tornaes, Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați, Filippo Grandi și Coordonatorul Rezident al ONU din Uganda, Dna Rosa Malango.

Aceștia au discutat despre necesitatea finanțării pentru ca CERF al ONU să poată servi comunității globale afectate de conflicte și crize. Treizeci și trei de donatori prezenți la conferință au angajat aproximativ 273 milioane de dolari pentru a sprijini reacția de urgență a Fondului pentru dezastre din întreaga lume.

Ajutând națiunile în nevoie prin fapte bune

Luna trecută, Biserica lui Dumnezeu din Denver, Colorado, a organizat un concert de caritate care a strâns cu succes 50.000 de dolari, pe care Biserica i-a donat către UN CERF pentru a ajuta Haiti după uraganul Matthew.

Biserica lui Dumnezeu a colaborat prima dată cu Națiunile Unite în 2010, prin donarea de fonduri pentru a ajuta victimele cutremurului din Haiti. Din nou, în 2015, Biserica lui Dumnezeu a oferit ajutor victimelor cutremurului din Nepal. În discursul său, pastorul general a subliniat: „Lumea se confruntă acum cu efectele devastatoare ale războaielor, foametei, cutremurelor și schimbărilor climatice. Deși s-au făcut multe, acum trebuie să facem și mai mult”.

„Aceste dezastre nu sunt izolate la o singură țară. De aceea, Biserica lui Dumnezeu privește toate cele șapte miliarde de oameni din comunitatea globală ca pe familia noastră și îi pasă de aceștia”.

„Cu inima Mamei cerești, Biserica lui Dumnezeu așteaptă cu nerăbdare să continue sprijinirea ONU CERF, precum și alte entități ale Națiunilor Unite pentru oferirea de ajutor celor care au nevoie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *