Sari la conținut

Voluntarii Bisericii lui Dumnezeu sunt instruiți CERT

Pe cine chemați când întregul dvs. oraș este inundat cu peste 2,5 metri de apă? Pe cine te poți sprijini când, într-o clipă, pierzi tot ce ai construit într-o viață? În timpul tragediilor ca acestea, vrem să devenim din nou copii și să fugim în brațele mamei pentru alinare. Voluntarii Societății Mondiale Misionare Biserica lui Dumnezeu, cu inima Mamei Ceresti, au intrat în actiune cu ocazia recentelor dezastre de pe Coasta de Est – în special în timpul uraganelor Irene si Sandy. Ambele au lăsat un impact imens asupra vieții a milioane de oameni din zona tri-statală. Acest lucru i-a determinat pe aceștia să primească instruirea CERT (echipa comunitară de intervenții în situații de urgență).

În timpul uraganului Irene, o detectivă a Direcției de Poliție din Bergen a observat zâmbetele strălucitoare și spiritele vii ale voluntarilor în cămăși galbene. Ceva ce i-a atras imediat atenția. Un an mai târziu, în timp ce lucra la un adăpost din Mahwah, a văzut aceleași cămăși galbene care acționau după uraganul Sandy. Imediat, a strigat: „Cămașile galbene sunt aici!” Ei erau voluntarii Societății Mondiale Misionare Biserica lui Dumnezeu. Și un an mai târziu, detectiva Gidget Petri a organizat un eveniment fără precedent în Hackensack pentru a certifica oficial acești voluntari cu tricouri galbene ai Biserici lui Dumnezeu, care au lăsat un impact atât de mare asupra ei, formând 1200 salvatori pentru intervenții în situații de urgență instruiți. Instruirea CERT poate dura până la câteva săptămâni până la finalizare, dar într-o singură zi, membrii Bisericilor lui Dumnezeu de pe coasta de est au efectuat 12 ore de antrenament.

Voluntarii Bisericii lui Dumnezeu sunt instruiți CERT

Voluntarii și-au arătat entuziasmul din momentul în care au ajuns la centrul de formare, au aclamat și aplaudat și, purtând binecunoscutele lor cămăși galbene și zâmbetele pe fețe. Funcționarii au fost uimiți de nivelul energiei din auditoriul Academiilor din regiunea Bergen pe tot parcursul zilei, lucru pe care ei l-au descris ca nemaiîntânit la nicio clasă anterioară. Membrii au călătorit de la nord în New Hampshire până sud în Carolina de Nord și, bineînțeles, în regiunea Bergen. Cu toate acestea, nu au arătat niciun semn de oboseală. Detectivul Ronald Salzano de la Biroul Regional de Urgență din Bergen a fost surprins de numărul membrilor Bisericii lui Dumnezeu care s-au oferit voluntari pentru a fi instruiți, având în vedere provocările pe care regiunea le-a avut în recrutarea voluntarilor pentru intervenții în situații de urgență. El a descries situația ca „având îngerii care se plimbă printre noi. Sunteți ca trusa noastră spirituală de prim ajutor.” News12 New Jersey a surprins importanța acestui training și cât de mult va însemna pentru comunitatea din New Jersey.

Noaptea nu s-a terminat acolo. În urma instruirii CERT, regiunea, oficiali de stat și alte organizații partenere au premiat Biserica și pe Mama Cerească cu 11 premii pentru mulțumire și recunoașterea contribuției pe care Biserica a făcut-o în statul New Jersey în ultimii ani. “A fost remarcabil ceea ce ați făcut în stat. Sunteți în mod clar vecinii și prietenii minunați tuturor oamenilor din regiunea Bergen. Atât de mulți oameni au fost afectați de uraganul Sandy … și voi ați fost cu noi la fiecare pas pe drumul de recuperare și cu adevărat vreau să vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut pentru concetățenii din regiunea noastră. Nu vom uita și nu vom putea aprecia cu adevărat ceea ce ați făcut pentru noi în cursul ultimelor paisprezece luni. Acum că sunteți instruiți CERT, vom apela la voi și mai mult pentru că acum aveți formare oficială. “Voluntarii au mișcați până la lacrimi când au auzit acest lucru de la Executivul Regional Bergen, Kathleen Donovan, care a oferit Bisericii lui Dumnezeu un Certificat de Recomandare. Biserica lui Dumnezeu a primit de asemenea:

• O recomandare de la primarul Donal Burden din Shrewsbury pentru organizarea unei campanii de donare de sange în centrul de sange din centrul orasului Jersey, vara trecută, în parteneriat cu Centrul Comunitar de Sange. Din 2009, împreună cu Centrul de Sânge, voluntarii Bisericii lui Dumnezeu au salvat 3000 de vieți.

• Un Premiu pentru Realizări Deosebite din partea Departamentului Diviziei de Servicii Umane al Regiunii Begen pentru Servicii pentru vârstnici, pentru dedicarea și serviciile aduse vârstnicilor din regiunea Bergen.

• Un Certificat de Apreciere pentru servicii comunitare remarcabile de la comisarul Mary O’Dowd de la Departamentul de Sănătate din New Jersey, pentru răspunsul la nevoia deosebită de sânge în New Jersey și donarea la Campania de donare Super Community Blood Drive de la stadionul MetLife

• Un Certificat de Apreciere de la președintele Spitalului și al Centrului Medical Englewood, pentru participarea la campania Fundației din 2013 pentru conștientizare pe parcursul lunii de informare despre cancerul mamar

• O Placă de Recunoaștere din partea Always Advancing and Boss Events pentru ajutorul dat la Trialon Double Cross Half Marathon & 10K

• O Scrisoare de Recunoaștere din partea Centrului de sânge din New York pentru salvarea a 500 de vieți în Campania de donare Noul Ierusalim din New York, în 2012

• Un Certificat de Realizare pentru voluntariat la NJ Walk4Hearing

La sfârșitul nopții, încăperea era plină de un sentiment de emoție și mai mare. Membrii au fost extrem de încurajați și au realizat diferența pe care o făcuse voluntariatul lor în viața altora din comunitate și din statul New Jersey.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *