Sari la conținut

Dumnezeu Elohim, Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama

Cuvântul biblic evreu folosit pentru „Dumnezeu” reprezintă oarecum un mister pentru cei care nu-L cunosc pe Dumnezeu Tatăl și pe Dumnezeu Mama. Mai degrabă decât să folosească „El” sau „Eloah”, ambii termeni unici pentru Dumnezeu, textul original al Bibliei folosește „Elohim.” Elohim se traduce direct prin „zei” – plural.

Frecvența lui Elohim

Termenul „Elohim” este folosit în Biblia ebraică de mai mult de 2500 de ori. Acest lucru se traduce prin a vedea „Elohim” în locul „lui Dumnezeu” când citiți Biblia. Cu „Elohim” înregistrat de atâtea ori în Biblie, este ca și cum Dumnezeu ar transmite faptul că Dumnezeul Bibliei nu există în forma de singular, ci în forma de plural.

Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama

Știm că Dumnezeu Tatăl există (Matei 6:9), dar din moment ce termenul folosit pentru a descrie pe Dumnezeu este pluralul – mai mult decât unul – trebuie să existe și un alt Dumnezeu. Termenul “tată” este folosit numai în rândul familiei. Deci, dacă privim sistemul familiei, putem înțelege cine lipsește. Noi suntem copii ai lui Dumnezeu (2 Corinteni 6:18). Pentru a exista un tată și copii, firește că trebuie să existe și o mamă. Deci, în plus față de Dumnezeu Tatăl, există și Dumnezeu Mama.

Galateni 4:26 „Dar Ierusalimul cel de sus este slobod și el este mama noastră.”

Împreună, Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama sunt Elohim. Și sunt mărturisiți de la începutul până la sfârșitul Bibliei.

Dumnezeu Elohim a mărturisit în Biblie

Dumnezeu Elohim este exprimat în imaginile de gen masculin și feminin ale lui Dumnezeu, începând din cartea Genezei.

Geneza 1: 26-27 Apoi Dumnezeu a spus: „Să facem om după chipul nostru, în asemănarea noastră …” Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.

Omenirea a fost creată după chipul lui Dumnezeu, bărbat și femeie. Aceasta înseamnă că există o imagine masculină a lui Dumnezeu, precum și o imagine feminină a lui Dumnezeu. Chiar și atunci când Dumnezeu a vorbit, Dumnezeu a folosit termenii de plural „Noi” și „ nostru”, în loc să de termenii de singular „Eu” și „Meu”. Prin această observație putem vedea că Dumnezeu nu este doar unul, ci doi. Adică, Dumnezeu, Tatăl nostru și Dumnezeu, Mama noastră, care au creat împreună omenirea.

Apocalipsa 22:17 Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!

Biblia se încheie cu promisiunea apei vieții, care conține darul vieții veșnice. Și acest dar este dat de Duhul și Mireasa Lui. Biblia mărturisește că Dumnezeu Elohim, Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama, trebuie să apară împreună pentru a da omenirii viața veșnică. Cuvântul „Dumnezeu” din Biblia ebraică este scris ca „Elohim”, la forma plural. Din acest motiv, Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu crede în Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama. Vizitați cea mai apropiată biserică a Bisericii lui Dumnezeu pentru a afla mai multe, prin studii aprofundate, despre Dumnezeu Mama în Biblie.

Un comentariu la „Dumnezeu Elohim, Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Mama”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *