Sari la conținut

Sărbătoarea Săptămânilor, cunoscută astăzi ca Ziua Pentecostului (Cincizecimii), este a patra din cele șapte sărbători anuale ale lui Dumnezeu din Biblie. Întrucât cele șapte sărbători sunt grupate câte trei, Ziua Cincizecimii aparține celui de-al doilea grup de sărbători împreună cu Ziua învierii. Ziua Cincizecimii are loc la 50 de zile după Ziua Învierii. Există șapte Sabate între cele două sărbători, de aici și numele lor.

Leveticul 23:15 „De a doua zi după Sabat, din ziua când veţi aduce snopul ca să fie legănat, să număraţi şapte săptămâni întregi. Să număraţi cincizeci de zile, până în ziua care vine după al şaptelea Sabat şi atunci să aduceţi Domnului un nou dar de pâine.”

Originea Sărbătorii Săptămânilor

Sărbătoarea săptămânilor are loc în cea de-a 50-a zi după Ziua Primelor Roade.

La patruzeci de zile după ce a trecut Marea Roșie, Moise s-a urcat pe Muntele Sinai pentru prima dată pentru a primi porunci de la Dumnezeu și pentru a aduce voința lui Dumnezeu poporului. Zece zile mai târziu (50 de zile după trecerea Mării Roșii), Moise s-a întors de pe Muntele Sinai și a primit cele Zece Porunci de la Dumnezeu (Exodul 19: 16-25).

Dumnezeu a poruncit israeliților să comemoreze ziua în care Moise a urcat pe muntele Sinai pentru a primi cele Zece Porunci ca Sărbătoarea Săptămânilor. Au fost șapte Sabate din Ziua Primelor Roade, când israeliții au ieșit din Marea Roșie până în ziua în care Moise sa urcat pe muntele Sinai pentru a primi cele Zece Porunci.

Leveticul 23:15-16 „De a doua zi după Sabat, din ziua când veţi aduce snopul ca să fie legănat, să număraţi şapte săptămâni întregi. Să număraţi cincizeci de zile, până în ziua care vine după al şaptelea Sabat, şi atunci să aduceţi Domnului un nou dar de pâine.”

Aceasta a fost puterea motivantă care a stimulat creșterea Bisericii timpurii așa cum este descrisă în cartea Faptele Apostolilor.

Semnificația Sărbătorii Săptămânilor

Fiecare sărbătoare a lui Dumnezeu a fost stabilită pentru binecuvântarea noastră. Când sărbătorim Cincizecimii, Dumnezeu ne promite binecuvântarea Sfântului Duh. Sărbătoarea Săptămânilor s-a împlinit când Isus a înviat și a intrat în Locul Preasfânt din Cer și a turnat Duhul Sfânt în Ziua Cincizecimii – cincizeci de zile după învierea Lui.

Evrei 9: 11-12 Deci Hristos a devenit acum Marele Preot peste toate lucrurile bune care au venit. El a intrat în acel Cort mai mare și perfect în cer, care nu a fost făcut de mâini omenești și nu face parte din această lume creată. Cu sângele lui – nu sânge de capre și viței – a intrat în Locul Preafânt pentru vecie și ne-a asigurat răscumpărarea pentru totdeauna.

Odată ce Isus a intrat în Locul Preasfânt din Cer, El a turnat Sfântul Duh pe ucenicii Bisericii timpurii. Aceasta a fost puterea motivantă care a stimulat creșterea Bisericii timpurii așa cum este descrisă în cartea Faptele Apostolilor.(Fapte 2: 1-47).

Sărbătorirea Zilei Cincizecimii

Așa cum apostolii au sărbătorit Ziua Cincizecimii, astăzi Biserica lui Dumnezeu sărbătorește de asemenea Ziua Cincizecimii și continuă să crească exponențial, fiind ajutată de Sfântul Duh.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *