Sari la conținut

Sărbătoarea Corturilor este ultima dintre cele Șapte Sărbători ale lui Dumnezeu. Este sărbătoarea finală din grupul Sărbătorii Corturilor, după Sărbătoarea Trâmbițelor și Ziua Ispășirii. Este sărbătorită între 15 și 22 ale lunii a șaptea.

Leviticul 23:33 Domnul a vorbit lui Moise şi a zis: „Vorbeşte copiilor lui Israel şi spune-le: În a cincisprezecea zi a acestei a şaptea luni, va fi Sărbătoarea Corturilor în cinstea Domnului, timp de şapte zile.”

Originea sărbătorii Corturilor

După ce a coborât de pe Muntele Sinai cu cel de-al doilea rând de Zece Porunci, Moise a explicat lucrarea construirii cortului – un sanctuar mobil pentru închinarea la Dumnezeu (Exodul 34: 27-35).

Cei care credeau au oferit materiale pentru construcția sa. Timp de șapte zile, copiii lui Israel au adus aur, argint, in și lemn. Dumnezeu a desemnat aceste zile ca Sărbătoarea Corturilor și le-a poruncit israeliților să o serbeze generație după generație. Pentru a comemora clădirea cortului, israeliții au ridicat corturi din ramuri de copac. De aceea, această sărbătoare mai este cunoscută și ca Sărbătoarea Corturilor.

Semnificația Sărbătorii Corturilor

În Biblie, oamenii sunt uneori numiți lemn (Ieremia 5:14), iar poporul lui Dumnezeu este considerat material al templului (Apocalipsa 3:12). În timpul Sărbătorii Corturilor, numită și Sărbătoarea Adunării, materialele pentru templu sunt adunate cu bucurie și prezentate lui Dumnezeu; Noul Legământ este predicat și toți cei care doresc să audă vin să primească Duhul Sfânt.

Ioan 7: 37-39 În ultima și cea mai importantă zi a Sărbătorii [Corturilor], Isus s-a ridicat și a spus cu glas tare: “Dacă însetează cineva, să vină la mine și să bea. Cel ce crede în mine, râuri de apă vie vor ieși din inima lui, așa cum spune Scriptura. “Isus vorbea despre Duhul Sfânt.

Ținerea Sărbătorii Corturilor astăzi

Astăzi, Societatea Misionară Mondială Biserica lui Dumnezeu ține Sărbătoarea Corturilor conform învățăturilor lui Hristos Ahnsahnghong. Timp de șapte zile, membrii noștri propovăduiesc să adune materiale pentru templu ca ofrandă către Dumnezeu. În ultima și cea mai mare zi a sărbătorii, toți cei care cred, primesc Duhul Sfânt de la Duhul și Mireasa.

Apocalipsa 22:17 Şi Duhul şi Mireasa zic: „Vino!” Şi cine aude să zică: „Vino!” Şi celui ce îi este sete să vină; cine vrea, să ia apa vieţii fără plată!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *