Sari la conținut

Voalul femeii, o expresie a frumuseții, Regulamente pentru închinare

Există anumite reguli pe care trebuie să le respectăm atunci când ne închinăm lui Dumnezeu pentru ca închinarea noastră să fie acceptabilă pentru Dumnezeu.

Unde mai este purtat voalul de către femei în afara ceremoniilor de nuntă? Există o corelație între voalul purtat într-o nuntă și regulamentul de închinare. În Biblie, Dumnezeu specifică ziua de închinare prin cele Zece Porunci. În mod similar, Dumnezeu specifică și regulile de închinare. Putem vedea acest lucru prin parabola banchetului de nuntă.

Împărăția Cerului poate fi ilustrată de povestea unui rege care a pregătit o nuntă mare pentru fiul său … Dar când regele a venit să-i întâlnească pe oaspeți, el a observat un bărbat care nu purta hainele potrivite pentru o nuntă.

Matei 22: 2-14 Împăratul a intrat să-şi vadă oaspeţii şi a zărit acolo pe un om care nu era îmbrăcat în haina de nuntă. „Prietene”, i-a zis el, ‘cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?’ Omul acela a amuţit. Atunci, împăratul a zis slujitorilor săi: ‘Legaţi-i mâinile şi picioarele şi luaţi-l şi aruncaţi-l în întunericul de afară; acolo vor fi plânsul şi scrâşnirea dinţilor.

În această parabolă, Isus compară Împărăția cerurilor cu un banchet de nuntă. Așa cum există „haine de nuntă” potrivite pentru o nuntă, există și haine potrivite pentru a intra în Împărăția cerurilor. Cu alte cuvinte, există anumite reguli pe care trebuie să le urmăm atunci când ne închinăm lui Dumnezeu pentru ca închinarea noastră să fie acceptabilă Lui.

Vălul este o poruncă de la Dumnezeu

Femeile din Biserica lui Dumnezeu poartă voaluri în timpul slujbei

Femeile din Biserica lui Dumnezeu poartă văluri în timpul închinării, iar bărbații nu-și acoperă capul. Această practică se bazează pe învățătura biblică pe care apostolul Pavel a transmis-o Bisericii timpurii de la Hristos.

1 Corinteni 1:11 Călcaţi pe urmele mele, întrucât şi eu calc pe urmele lui Hristos.

Apostolul Pavel a învățat pe membrii Bisericii timpurii că femeile ar trebui să-și acopere capul în timpul închinării, iar bărbații nu.

1 Corinteni 1:4-5 „Orice bărbat care se roagă sau prorocește cu capul acoperit își necinstește Capul său. Dimpotrivă, orice femeie care se roagă sau prorocește cu capul dezvelit își necinstește capul ei, pentru că este ca una care ar fi rasă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *