Sari la conținut

Biserica lui Dumnezeu primește Diploma Prezidențială din Coreea de Sud

La 29 mai 2015, Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu a primit diploma prezidențială, cea mai mare onoare acordată de guvernul sud-coreean organizațiilor cele mai remarcabile, care au contribuit pozitiv la societate. Acest premiu este acordat unui grup sau unei organizații care a oferit în permanență servicii de mare anvergură într-un anumit domeniu pentru mai mult de cinci ani. Biserica lui Dumnezeu a primit premiul pentru serviciile sale de voluntariat devotate și anume protecția mediului marin și ajutor în caz de dezastru maritim desfășurate în Coreea de Sud.

Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu a fost în fruntea eforturilor de ajutorare și recuperare în toate zonele afectate de dezastre din Coreea: curățarea deversării de petrol în jurul Taean (un dezastru la scară națională), servirea de mese gratuite în zona de deversare a petrolului în Yeousu, precum și eforturile de ajutorare în caz de taifun în Goseong, provincia Gyongna și Wando și Jundo, provincia Jeonnam. În mijlocul dezastrului feribotului din Sewol din 2014, care a provocat nemulțumirea națiunii și a comunității internaționale, Biserica lui Dumnezeu din provincia Jeonnam a oferit victimelor mese gratuite timp de 44 de zile, dedicând 700 de zile pentru ajutorarea concetățenilor.

Kim Young-Suk, viceministru al Ministerului Oceanelor și Pescuitului, a oferit certificatul de acordare a premiului și banner-ul Diplomei Prezidențiale Bisericii lui Dumnezeu la ceremonia de decernare a premiilor organizată la complexul guvernamental central Sejon, la 8 iunie 2015. Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu este singura organizație religioasă care a câștigat vreodată premiul.

Diploma Prezidențială din Coreea de Sud și semnificația ei

În Coreea de Sud, Diploma Prezidențială are o valoare mai mare decât orice alt merit, deoarece câștigătorii sunt desemnați după ce au trecut printr-o verificare de fond meticuloasă. Începând cu un proces riguros de selecție a candidaților și o analiză de lungă durată, fiecare candidat trebuie să fie supus unei revizuiri riguroase înainte de a-i fi acordat premiul. Acest proces este deosebit de dificil pentru ca o organizație religioasă să-l încheie cu succes.

Pastorul General Kim Joo-Cheol prezintă Diploma Prezidențială

Pastorul General Kim Joo-Cheol prezintă Diploma Prezidențială

Pasul unu: Biserica lui Dumnezeu a trebuit să treacă în mod satisfăcător de verificarea deschisă de către publicul larg. În această etapă, organizația care a acordat premiul a prezentat activitățile de voluntariat pe care Biserica le-a desfășurat în ultimii opt ani într-un forum online. Timp de o lună întreagă, practic toată lumea a avut oportunitatea de a arăta că Biserica lui Dumnezeu nu ar trebui să primească diploma prezidențială. Cu toate acestea, nicio singură persoană nu a obiectat sau a dat un motiv pentru care Biserica lui Dumnezeu nu ar trebui să primească citarea prezidențială.

Pasul doi: Biserica lui Dumnezeu a trecut printr-o verificare de fond. S-a efectuat o anchetă aprofundată pentru a se asigura că nu există critici la adresa Bisericii în societate sau să fi fost implicată în activități criminale. După ce s-a confirmat că Biserica lui Dumnezeu nu are istorie criminală, Biserica a trecut la a treia etapă a procesului.

Pasul trei: Ministerul Oceanelor și Pescuitului a examinat Biserica lui Dumnezeu în cadrul reuniunii Comitetului Public. Această întâlnire a inclus civili și oficiali publici – peste jumătate fiind din diferite medii religioase, inclusiv unii care nu sunt de acord cu credințele Bisericii lui Dumnezeu. Cu toate acestea, niciunul dintre membrii comisiei nu a reușit să argumenteze împotriva eforturilor de voluntariat ale Bisericii.

Pasul patru: În momentul încheierii examinării de către Ministerul Oceanelor și Pescuitului, Ministerul Administrației și Afacerilor Interne a examinat, de asemenea, Biserica lui Dumnezeu. Și ei au concluzionat că Societatea Misionară Biserica lui Dumnezeu merită diploma prezidențială pentru dedicarea sa Coreei de Sud și poporul său.

Pasul cinci: Cabinetul Președintelui a efectuat examinarea finală. Aici, toți membrii Cabinetului au convenit că activitatea Bisericii lui Dumnezeu merită Diploma Prezidențială.

Pasul șase: Odată ce toate verificările și comentariile au fost finalizate, președintele Coreei de Sud a primit aprobarea necesară pentru a premia Societatea Misionară Mondială Biserica lui Dumnezeu cu Diploma Prezidențială pentru Grupuri.

Viceministrul felicită Biserica lui Dumnezeu pentru serviciile aduse națiunii

În timpul decernării premiului, viceministrul Kim a felicitat Biserica lui Dumnezeu pentru munca grea depusă și eforturile sale: „Biserica lui Dumnezeu a devenit o ancoră spirituală în domeniul suferinței. Ați transmis un mesaj de dragoste tuturor oamenilor prin eforturile voastre devotate și este corect să vă acordăm Diploma Prezidențială. Apreciem munca voastră susținută.” El a continuat să vorbească despre Biserica lui Dumnezeu și despre modul în care a fost impresionat de serviciile sale de voluntariat în urma tragediei feribotului de la Sewol: „Fără a mai aminti mesele gratuite pe care le-ați oferit multor oameni, fără nicio plângere în ciuda unei lungi perioade de timp, zâmbetul și îngrijorarea față de victime trebuie să fi fost o mare consolare. Sperăm că veți conduce Coreea cu o asemenea mentalitate. Ne vom aminti mereu dragostea și devotamentul vostru.”

Viceministrul mulțumește și felicită Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu.

Viceministrul mulțumește și felicită Societatea Mondială Misionară Biserica lui Dumnezeu.

Cu ocazia decernării premiului, Pastorul General Joo-Cheol Kim al Societății Mondiale Misionare Biserica lui Dumnezeu, a rostit câteva cuvinte: „Până în prezent, membrii Bisericii noastre din întreaga țară și-au ajutat vecinii și societatea cu dedicare, în ciuda vieții cotidiene. Toate acestea au putut fi posibile pentru că, în centrul tuturor activităților noastre, există învățăturile lui Dumnezeu care ne-au arătat exemplele de a oferi dragoste și de a sluji altora. Vom continua să oferim ajutor la maxim din capacitatea noastră, cu mintea unei mame care se ocupă de familia ei cu dragoste”. Dintre toate premiile acordate de guvern în Coreea, premiul cel mai impresionant pentru un individ este Ordinul de Merit. Pentru un grup sau o organizație, este Diploma Prezidențială. În mulți ani de acordare a diplomei prezidențiale, este prima dată când o organizație religioasă a primit o astfel de onoare. Primirea Diplomei Prezidențiale este o mărturie a integrității Bisericii lui Dumnezeu și a învățăturilor sale, care îi ajută pe membri să devină cetățeni exemplari și contribuitori la îmbunătățirea societății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *